משרדנו הגיש תביעה כנגד בית חולים שהתרשל בפענוח בדיקת אולטרסאונד שבוצעה לתובעת בה נצפה שק הריון תוך רחמי, אך בבדיקה נוספת שבוצעה התברר כי מדובר בהריון אקטופי / חוץ רחמי – התפתחות הריון שאינה נמצאת בתוך חלל הרחם. כתוצאה מטעות זו היולדת נאלצה לעבור כריתה של החצוצרה הימנית.
התובעת שהייתה בשבוע 7 להריונה סבלה מכאבים חזקים, פנתה לקופת החולים שם בוצעה לה בדיקת אולטרסאונד בה עלה חשד כי מדובר בהריון אקטופי / חוץ רחמי שאינו תקין ומהווה סכנה רפואית ליולדת.
בהתאם לממצאי הבדיקה פנתה התובעת ללא דיחוי אל בית החולים, אך בבדיקתם לא עלה ממצא חד משמעי, התובעת זומנה לבדיקה אולטרסאונד נוספת בה נצפה שק הריון תוך רחמי.
בהתאם לתוצאות אלו שוחררה התובעת לביתה מבלי שניתנו לה הנחיות להמשך מעקב רפואי או טיפול תרופתי.
לאחר חודש החלה התובעת לסבול מדימומים וכאבים עזים, התובעת שבה אל בית החולים אך שוחררה לביתה בין היתר בשל הסתמכות בית החולים על ממצאי בדיקתם האחרונה שפוענחה כתקינה.
לאחר מספר ימים שבה התובעת אל בית החולים כשהיא סובלת מקשיי נשימה וכאבים עזים, התובעת עברה סדרת בדיקות ובבדיקת האולטרסאונד לא נמצא שק הריון תוך רחמי, וזאת בניגוד לבדיקה הקודם.
מאחר שהתובעת הייתה מצויה בשבוע 14 להריונה לא ניתן היה להפסיק את ההריון באמצעות טיפול תרופתי והיא נאלצה לעבור ניתוח לכריתת החצוצרה הימנית.
האבחון השגוי הביא לכך שהתובעת לא הייתה תחת מעקב רפואי, ולמעשה נסגרה בפנייה האפשרות לקבל טיפול תרופתי ששיעור הצלחתו הינו גבוה או האפשרות לבצע טיפול לפרוסקופי לשימור החצוצרה, כאשר שיעור הסיבוכים במקרה זה הוא נמוך ביותר.
טיפול נכון וראוי בהתאם לפרקטיקה הרפואית המקובלת, היה מייתר את הצורך בהתערבות כירורגית רדיקלית לכריתת החצוצרה.
בעקבות האבחון השגוי לתובעת נותרה נכות בגובה 10% בגין כריתה מלאה של החצוצרה לפי סעיף 25(2) לתקנות המל”ל, ובתחום הפסיכיאטרי נותרה לה נכות בגובה 10% נוספים. תביעתה של התובעת לפיצוי עבור נזקיה נאמדים בסך של 500,000 ₪.
חשוב לציין כי גובה הפיצוי הכספי משתנה בהתאם לכל מקרה ונסיבותיו, המקרה לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ובכל מקרה יש לפנות לעורך הדין הבקאי בתחום הרשלנות הרפואית על מנת שיבחן את סיכויי התביעה וגובה הפיצוי.