קודם כל ולפני הכל השג עזרה ראשונה וטיפול רפואי חיוני בהקדם האפשרי, בריאותך היא הדבר החשוב ביותר כרגע. במצבי חירום עליך להגיע באופן מיידי לאחת מקופות החולים או למוקד עזרה ראשונה שם יטפלו בפציעתך. זכור תמיד שעליך לדווח לכל מי שאתה מגיע אליו שמדובר בתאונת שקרתה בזמן עבודה, כך שזה יירשם בכל טופס שיועבר אליך בסיום הטיפול הרפואי. את הטפסים האלה תצטרך לצרף לתביעה מול המוסד לביטוח לאומי. הקפד לשמור על כל המסמכים שקיבלת לאחר הטיפולים הרפואיים, שכן את המסמכים האלו תצטרך לצרף לתביעה לפיצויים בגין הנזק שנגרם לך.
דווח על התאונה ותעד את כל הפרטים שזכורים לך מהמקרה
דבר נוסף שעליך לעשות הוא לדווח על הפציעה שלך לממונה עליך, נסה לעשות זאת בהקדם האפשרי בשל העובדה שהמעסיק שלך מחויב לדווח על התאונה באופן מיידי, וזאת על פי הנוהל לדיווח על תאונות עבודה. אם מצבך הרפואי אינו מאפשר זאת נסה למצוא מישהו שיוכל לעזור לך. כמו כן, חשוב לתעד כל פרט לעניין התרחשות התאונה וכיצד קרתה. עדויות אלה חשובות להמשך הדרך בתביעתך.
הגשת תביעה לפיצוי בגין נזק שנגרם כתוצאה מתאונת עבודה
את התביעה יש להגיש למוסד לביטוח לאומי, שכן הוא זה שמטפל בנזקים שנגרמים לעובדים עקב תאונות עבודה. ביכולתך להגיש אף תביעה נגד המעסיק. לתביעה זו עליך לצרף את כל המסמכים, תיעוד במידה וקיים, וכן נסה אף לצרף עדויות של אנשים שנכחו במקום בזמן תאונת העבודה. ככל שיהיה לך יותר מידע ומסמכים יהיה לך יותר קל להוכיח אותה, ולקבל את הפיצויים המגיעים לך.
במקרים בהם המעסיק התרשל ונגרמה לך פגיעה יש באפשרותך לתובע את המעסיק, וזאת בנוסף וכהשלמה לזכויותיך מהמוסד לביטוח לאומי. בתביעה כנגד המעסיק עליך להוכיח כי הוא התרשל כלפיך וגרם לך לנזק, יחד עם זאת בתי המשפט הרחיבו את האחריות של המעסיק כלפי עובדיו בשל הסיכונים הכרוכים במסגרת עבודתו של הנפגע. מרבית מקומות העבודה מבוטחים בביטוח חבויות במקרה של תאונת עבודה, שמטרתו לפצות על נזקיך. ישנם מעסיקים שמשתפים פעולה עם העובד שנפגע ומסייעים לו בקבלת פרטי חברת הביטוח לצורך ניהול משא ומתן בטרם תוגש תביעה לבית המשפט.