אם הייתם מעורבים בתאונת דרכים במהלך יום עבודה, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, אתם זכאים לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי ומחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב. נפגע תאונת עבודה אשר לא שב לעבודתו וכתוצאה מכך נגרמו הפסדי שכר יהיה זכאי לתשלום דמי פגיעה בגובה 75% בהשוואה לשכרו בשלושת החודשים שקדמו לתאונה, ולתקופה מקסימלית של 91 ימים.
את ההפרש של הפסדי השכר שלא שולמו על ידי המוסד לביטוח לאומי יתווספו לתביעה תאונת דרכים הפיצוי מול חברת הביטוח. בנוסף, לנפגע תאונת עבודה קמה זכות לעמוד מול הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, אשר תקבע את גובה נכותו הזמנית ו/או הצמיתה שנגרמה לו בעקבות תאונת הדרכים. בנוסף, עומדת בפני הנפגע האפשרות לטעון להחמרת מצב רפואי בעתיד, במקרה זה על הנפגע לקבל אישור על החמרת מצב ולבקש להיבדק על ידי הוועדה הרפואית.
קביעת הוועדה הרפואית לעניין נכותו של הנפגע הינה חשובה ביותר ומשפיעה על גובה הפיצוי שישולם בתביעתו מול חברת הביטוח.
חשוב להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה בכדי שזכויותיכם מול המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח לא תפגענה. במקרים שהובאו אינם מחליפים ייעוץ משפטי, שכן יש לבחון כל מקרה לגופו בהתאם לנסיבות המקרה וגובה השתכרות של הנפגע. בנוסף, ישנה תקרת פיצוי לנפגע תאונת עבודה ו/או תאונת דרכים וחריגים בהתאם לכל מקרה ונסיבותיו.
מיד תוכלו לעבור למקרים של תאונות דרכים שהוכרו בביטוח לאומי כתאונות עבודה: